Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Een SAMENWERKING,
een AFSCHEID en
een DECEMBERCADEAU

door Boele Ytsma op 2 december 2015 om 16:56 over , , , , , , , en
2 dec

Een maand geleden mocht ik trots en dankbaar voor het derde jaar op rij een Vegan Award in ontvangst nemen. Dit jaar was dat voor mijn boek, dat werd uitgeroepen tot het beste vegan lifestyleboek van 2015.  Ik was echter niet de enige die een Award mee mocht nemen naar het noorden. De Groningse Anat Gringhuis won er zelfs twee, voor haar ontbijt- en lunchcafé ANAT in Groningen. Vandaag mag ik je met trots vertellen dat De Planteneter gaat samenwerken met Anat. En dat begint met een wekelijks recept van Anat in de nieuwsbrief van De Planteneter!

SAMENWERKING MET ANAT GRINGHUIS

De volledige naam van het lunchcafé is ANAT Blooming Lifestyle (lees hier het blog dat ik al eens eerder schreef). Anat heeft daar uitsluitend 100% plantaardige gerechten en taarten op haar kaart, maar nergens in het café kun je lezen dat het een vegan lunchcafé is. Ze serveert gewoon heel veel lekkere dingen… en ‘toevallig’ is al dat lekkers plantaardig. Maar zo toevallig is dat niet, Anat heeft hier over nagedacht.

“Ik kan inmiddels met recht zeggen dat ik volledig achter een plantaardige levensstijl sta. Ik ben erg nieuwsgierig en onderzoekend; ik zoek graag naar betekenis en achtergronden. Zo is mijn zoektocht naar optimale gezondheid uitgekomen bij plantaardige voeding. Ik heb zelf ervaren wat deze manier van eten met je doet en ik deel dit graag met anderen.”

Anat wil er echter geen ‘religie’ van maken. “Eten is leuk en sociaal, en vooral heerlijk. Dat moet het ook blijven. Je hoeft dus geen veganist te zijn om te genieten van mijn heerlijke salades, soepen en al het andere lekkers.” Ze wil niet dat mensen bij haar komen (alleen) omdat het een plantaardige eetgelegenheid is, ze wil dat mensen komen omdat de plek goed is en vooral omdat het eten verrukkelijk is. En dat lukt!

“Ik ben zelf een levensgenieter en hou van heerlijk tafelen, met rijke, volle overheerlijke smaken. Kom maar eens langs om te proeven, en ervaar zelf dat dat écht kan: 100% plantaardig.”

Het blijkt in Groningen een succesformule: dagelijks zit de zaak vol. Je snapt dat ik blij ben dat iemand met zoveel passie voor plantaardige voeding vanaf nu élke week de recepten zal verzorgen voor de nieuwsbrief van De Planteneter. Een goede reden om je (opnieuw) in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Overigens zal de samenwerking met Anat zich niet beperken tot de recepten. Onze visie op voeding en vitaliteit in bredere zin zijn zeer verwant en daarom zullen we in 2016 samen lezingen, workshops en cursussen gaan aanbieden. Ik verheug me bijzonder op de workshop over 'Planteneten en gezin' die we samen voorbereiden. Binnenkort zal ik je daarover meer vertellen. 

HET VERSCHIL DAT HELEEN MAAKTE

De afgelopen 3 jaar stond Heleen garant voor honderden plantaardige, verrassende en vooral heerlijke recepten. Zij draagt dat nu over aan Anat. Heleen verzorgde niet alleen de recepten van de wekelijkse nieuwsbrief, maar ook álle recepten van de cursussen en het receptenabonnement van De Planteneter. Ik denk dat ze daarmee goed is voor wel meer dan 500 recepten.

In de jaren dat wij de eerste cursussen ontwikkelden moesten er soms wel 20 recepten in één week worden gemaakt, getest en aangepast. Wij aten in die tijd bijzonder gevarieerd, dat kun je je voorstellen – soms wel 3 maaltijden in één maaltijd. Heleen stond destijds soms uren per dag in de keuken. Een indrukwekkende prestatie die ze met ongelofelijke toewijding heeft vervuld.

Het is bijzonder om je te realiseren dat de honderden heerlijke plantaardige recepten van Heleen langs deze weg in talloze Nederlandse keukens terecht zijn gekomen. Ik denk dat Heleen daarmee écht verschil heeft gemaakt. Ik ben haar daar, samen met de duizenden nieuwsbrieflezers en cursisten, intens dankbaar voor.

DE DECEMBERACTIE VAN 2015

Wegens grote populariteit ook dit jaar weer de inmiddels beroemde DECEMBERACTIE van De Planteneter: koop een cursus en krijg er één GRATIS. Dat betekent dat je iemand anders een programma van de Planteneter cadeau kunt doen. Maar je kunt ook op zoek gaan naar een maatje en samen de cursus gaan doen en het voordeel delen – je krijgt er immers twee voor de prijs van één.

Maar anders dan voorgaande jaren kun je dit jaar de DECEMBERACTIE gebruiken voor maar liefst 4 verschillende programma’s:

Lees alle informatie over de DECEMBERACTIE hier nog eens na of bestel meteen!

Geef bij de bestelling door wie de ontvanger (noornaam en e-mailadres) is van de gratis cursus, dan zorgen voor de rest.

 

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --